Talent
Management
Analyse

Doen waar je goed in bent!
Video afspelen

Veel verloop, hoog ziekteverzuim en het gevoel dat je als organisatie achter de feiten aanloopt?

Met de wetenschappelijk onderbouwde Talent Motivatie Analyse (TMA), gebaseerd op positieve psychologie, krijg je inzicht in de behoeften en talenten van individuen en teams.
Digital Coach Kit leert hoe je talent inzet, de samenwerking versterkt en werkplezier vergroot of terugvindt.

Win-Win!

  • De medewerker is blij en ervaart werkgeluk omdat hij of zij doet waar die goed in is en optimale prestaties zijn het gevolg. Hierdoor floreert je bedrijf. Mensen komen nou eenmaal vooral in beweging voor werk dat ze goed kunnen of waarvan ze weten dat ze er een natuurlijke aanleg voor hebben. Hoe meer iemand ingezet wordt in zijn talent, hoe makkelijker diegene zich ontwikkeld.
 
Kortom, de TMA methode geeft veel inzicht in de drijfveren, talenten en het ontwikkelpotentieel van jouw medewerkers, zodat zij weer met enthousiasme hun werk doen, elkaars verschillen waarderen én beter samenwerken.

 

Meer weten? We vertellen je er graag meer over. 

Info & Aanpak

Info

TMA staat voor Talent Motivatie Analyse. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode om erachter te komen en inzicht te krijgen in wat iedere medewerker nodig heeft om het beste tot zijn recht te komen in werk. 

Deze analyse geeft inzicht in 22 drijfveren, 44 talenten en het individuele-, en teamcompetentiepotentieel (53 competenties).

Alles gaat beter als mensen vanuit talent handelen.
Hoe meer medewerkers gedrag kunnen ontwikkelen en laten zien dat in overeenstemming is met de aangeboren drijfveren en talenten, hoe makkelijker zij zaken voor elkaar krijgen. 

Ook ontstaat er dan meer werkplezier. Dit zien we graag terug op de werkvloer!

Aanpak

Iedere organisatie is uniek daarom passen wij onze aanpak altijd aan naar de wensen en behoeften. Zo kunnen we echt een verschil maken. 

Zowel individuen als teams kunnen gebruik maken van de TMA analyse. Voor een TMA traject kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande onderdelen:

• Individuen/teamleden maken vooraf een online TMA test van 312 stellingen (ca. 30-45 minuten).

• Per persoon een TMA ontwikkelgesprek (individueel) om de uitslag van de TMA analyse te bespreken. Specifieke ontwikkelvragen worden hierin meegenomen.

• Teamleden en leidinggevende ontvangen de uitgebreide, objectieve en wetenschappelijk onderbouwde individuele TMA rapportage (18 pagina’s). Talenten-en Competentiepaspoort ontvangen zij tegen meerprijs.

• Als de TMA analyse wordt ingezet als onderdeel van een assessment: Adviesgesprek met leidinggevende in hoeverre kandidaat past binnen het functieprofiel.

• In geval van teamtrajecten: de leidinggevende ontvangt de uitgebreide TMA teamrapportage en het teamcompetentiepotentieel (53 competenties).

• Presentatie/sessie met de leidinggevende en TMA professional Willeke van Barneveld waarin de teamrapportage wordt besproken.

• TMA teamsessie(s) waarin resultaten met het team worden gedeeld en waarin teamleden aan het werk gaan om elkaars behoeften, talenten en verschillen (verder) te ontdekken.

Resultaten

Inzicht

Inzicht in de individuele- en teamtalenten. Hoe communiceer je het liefst, welke werkomgeving past bij je en ontdek waarom je handelt op een bepaalde manier.

Matching

Een objectieve onderbouwing in hoeverre een sollicitant past binnen een functie/rol, gebaseerd op aanwezige behoeften, talenten en competenties.

Ontwikkelpotentie

Inzicht in het ontwikkelpotentieel van het team, met aanbevelingen hoe medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen, om zo beter te presteren.

Samenwerking

Doormiddel van inzicht in elkaars kwaliteiten, versterkt de samenwerking en is er een effectieve en plezierige werkverdeling.

Communicatie

Doordat er rekening wordt gehouden met elkaars communicatie voorkeurstijlen, is er een soepele en fijne communicatie.

Werkgeluk

Ontdek welke vaardigheden je makkelijk leert en waar je blij van wordt. Krijg inzicht in je energiegevers en energienemers.

Voorbeeld Rapportages

Volledig Rapport

Samenvatting

Onder andere vertrouwd door...

Neem contact op

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Neem contact met ons op voor meer informatie en om te onderzoeken hoe TMA het beste in je organisatie kan worden ingezet. 

 

Wij reageren binnen 1 werkdag.

Contactformulier

© 2024 Digital Coach Kit