• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Waarom iedereen een opfriscursus ademhalen kan gebruiken

Ademhalingsoefeningen zijn er voor iedereen die…ademt. Voor iedereen die soms diep zucht, of buiten adem raakt in een gesprek, of stress voelt. Voor iedereen, dus.

Stel jezelf even de volgende twee scenario’s voor.

Je wilt de straat oversteken, maar plots komt er een auto aanscheuren die je bijna raakt. Wat doet je ademhaling? Juist: je ademt in, en houdt je adem vast.

Oké, een leuker scenario nu. Je bent op een derde date met iemand die je heel, heel leuk vindt – maar je weet niet goed of dat wederzijds is. Dan pakt plots diegene je hand vast en spreekt de verlossende woorden: je bent (uiteraard!) fantastisch. Wat doet je ademhaling? Precies: je ademt – eindelijk – uit.

Dit zijn automatische reacties, je fight or flight response, je ontspanningsmechanisme. Maar ga even bij jezelf na: hoe adem jij doorgaans? Is dat diep in en diep uit, of blijf je steken op het minimale en raakt je adem net tot je longen, en adem je net genoeg in en uit om niet van je stokje te gaan?

Ademhalen is een automatisme, ja, maar wel eentje waar je met meer bewustzijn meer controle over kunt krijgen. En daarmee kun je er dus voor zorgen dat je je meer ontspannen voelt – ook zonder liefdesverklaringen.

Hoe krijg je de controle over je ademhaling om te ontspannen?

Het goede nieuws is dat je je ademhaling altijd bij je draagt, en je het dus altijd kunt inzetten om je beter en meer ontspannen te voelen. Zelfs wanneer je aan het werk bent, tv kijkt of wandelt.

In deze cursus geven we je meer grip op je ademhaling, met simpele oefeningen – want dat is hoe ademen zou moeten zijn.

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die met opgetrokken schouders en een oppervlakkige ademhaling opstaat en naar bed gaat. Voor wie geen tijd heeft om telkens een warm bad vol te laten lopen als ze even willen ontspannen. Dit is voor wie ontspanning to go zoekt. Je hoeft geen ervaring te hebben met ademhalingsoefeningen!

Over de instructeur

Profielfoto

Mirjam Amoraal

Moeder en dochter die samen een cursus maken: je ziet het niet vaak. Die liefde en helpende hand die tussen moeders en dochters hoort, zie je terug in de cursus. Geen zweverige teksten, maar een doelgerichte aanpak die je overal en altijd kunt uitvoeren. Met een knipoog, humor en een nuchtere houding. Want dat is wat werkt. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een leven in vrijheid vanuit liefde en vertrouwen.

Bekijk meer cursussen van Mirjam Amoraal →

Cursusoverzicht

Ademen Naar Ontspanning
Welkom 00:15:00
Reflectieboek 00:05:00
Je Ademhaling 00:15:00
Hoe vaak adem je? 00:15:00
Hoe adem je? 00:15:00
Waar zit je ademhaling? 00:20:00
Voel je spanning in je lijf? 00:10:00
De Ademscan 00:30:00
Adem je hoofd leeg 00:07:00
Verbonden ademhalen 00:25:00
Adem en neem je tijd 00:15:00

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2022 Digital Coach Kit